راههايي براي مقابله با بدافزارها
راههايي براي مقابله با بدافزارها
راههايي براي مقابله با بدافزارها
1- آمادگي در برابر حملات
●تمام سيستمهاي موجود در شبكه را اسكن كنيد تا از عدم وجود هر نوع ويروس ، تروجان يا جاسوسافزار مطمئن شويد. مطمئن شويد نرمافزار امنيتي شما كليه راههاي ورود و خروج شبكه را حفاظت ميكند. همچنين هميشه مطمئن باشيد كه نرمافزار امنيتي شما از آخرين فايلهاي شناسايي كدهاي مخرب، بهرهمند است.
●با استفاده از يك زمانبندي مناسب، همواره از اطلاعات سيستم خود ( هفتگي، روزانه و ...) پشتيبانگيري كنيد.
●در سايتهاي مربوط به فروشندگان نرمافزارهاي امنيتي عضو شويد تا بولتنهاي مربوط به آخرين پچ ها و ساير امور و موارد لازم براي شما ارسال شود.
●يك تيم 24 ساعته آماده ، شامل افراد فعال در زمينهِ مسائل مديريتي - فني براي مقابله با مسائل امنيتي و بدافزارها تشكيل دهيد.
●فهرستي از شماره تلفن يا وسيله تماس افرادي كه در مواقع بروز مشكل به آنان نياز داريد، جمعآوري نماييد.
●از تمام اطلاعات و سيستمهاي مهم خود كپيبرداري كنيد تا در مواقع ضروري و مورد نياز بتوانيد به عنوان پشتيبان از آنها استفاده كنيد و آنها را در محيط اصلي بازيابي نماييد. براي اين كار بايد مطمئنشويد كه به اندازه كافي فضاي مورد نياز براي نگهداري اطلاعات كامپيوترهاي آلوده را در دسترس داريد. در اين صورت بايد كل هاردديسك را به صورت Image كپي بگيريد.
●بيشتر بدافزارها به دليل عدم آگاهي كاربران داخلي و از طريق آنها به سيستم راه مييابند. بنابراين تا ميتوانيد كاربرانتان را با اين مسائل آشنا نماييد.
2- شناسايي حمله
●خاموش يا خاموش و روشن شدن سيستم
●ترافيك زياد شبكه
●كند شدن سيستمهاي ورود و خروج شبكه
●فعاليت بيدليل هاردديسك، درايوها يا برخي فايلها
●غيرقابل دسترس شدن ناگهاني برخي سايتها يا كامپيوترهاي راه دور (البته ممكن است آن سايتها موردحمله قرار گرفته باشند).
3- پاسخ به حمله
●سيستمهاي آلوده را با استفاده از نرمافزارهاي امنيتي ضد بدافزارها پاكسازي نماييد. مطمئن باشيد كه فايلهاي شناسايي نرمافزار مورد استفاده شما بروز است؛ چرا كه ممكن است خطرناكترين نوع بدافزارها همين چند ساعت پيش بروز شده باشند.
●هدف نهايي مورد نظر بدافزار را شناسايي نماييد و از صحت آن اطمينان حاصل كنيد. اگر آلوده نيست، از آن نسخه پشتيبان تهيه كنيد. كدهاي مخرب درون بدافزار ممكن است هنوز فعال نشده باشند. بنابراين قبل از فعال شدن، آنها را پاك كنيد.
●محل ورود بدافزار را شناسايي كنيد. اين مسئله به شما كمك ميكند از شبكه، سرورها و ساير سيستمهايي كه ميتوانند راه ورود بدافزار باشند، حفاظت بيشتري كنيد.
●فرض كنيد بدافزار، بيش از صرفاً چند فايل معمولي را هدف قرار داده است. حتي تصور كنيد شايد در حين پاكسازي، برخي اطلاعات كاري خود را از دست بدهيد. بنابراين قبل از اسكن كردن مطمئن شويد كه سيستم از روي يك سيدي سالم يا فلاپي ديسك غير قابل نوشتن بوت شده است تا عمل اسكن با اطمينان بيشتري انجام شود. اينكه سيستم به بدافزار آلوده شده، مسئلهاي شايع است. بنابراين از بروز چنين مسئلهاي نااميد و سرگشته نشويد و سعي كنيد مشكل را با كمك افراد خبرهِ تيم خود حل نماييد.
افراد متخصص درمسائل امنيتي ميتوانند در پارهاي موارد به ويروس، كرم يا هر بدافزار ديگري عمداً اجازه دهند در سيستم پراكنده شود و خود را بيشتر آشكار كند تا عملكرد و نحوه مقابله با آن سريعتر كشف شود.
4- بازيابي سرويسها و سيستمها
●مطمئن شويد براي عمل بازيابي، فايلهاي پشتيبان را از سيستمهاي غيرآلوده برداشتهايد.
●اگر سيستم شما مورد حملات مستمري قرار ميگيرد، لاگفايلتان را چك كنيد تا شايد آدرسIP حملهكننده را پيدا كنيد.
●فعاليت شبكه را بهطور منظم و با دقت كنترل كنيد تا مطمئن شويد هيچ بدافزاري در سيستم پنهان نشده يا هيچ كد مخرب جديدي در سيستم ايجاد نشده است.
5- بازسازي صحنه حادثه
●مشخص كنيد نحوه مقابله اين تيم با بدافزار تا چه اندازه مؤثر بوده است و آيا ميتوان اين مقابله را در آينده مؤثرتر نمود؟ در واقع مدير تيم بايد بتواند تغيير و تحولات لازم در اين زمينه را انجام دهد.
كليه وقايع پيش آمده را براي مديران رده بالاتر توضيح دهيد تا آنها را براي اتفاقات آينده آماده نماييد.
منبع: www.news.bitasoft.ir
/ن
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}